in ,

ÖĞRENCİLER YİNE HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADILAR!..

Okul, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı için DAAD-YÖK Burs Programı duyurusu yayınlandı. Duyuruda, geçen yıl ile karşılaştırıldığında Endüstri ve Mekatronik Mühendislikleri için Çift Diploma Programı’nın bu yıl uygulanmayacağı belirtildi. Ayrıca Elektrik-Elektronik ve Bilgisayar Mühendislikleri de değişim programında görünmüyorlar. Endüstri Mühendisliği Bölüm Koordinatörü „bürokratik işlemler“ nedeniyle bu yıl programın çıkamadığını belirtti.

DAAD-Üniversite Konsorsiyumu daire başkanı, Endüstri Mühendisliği bölümünün çift diploma programına katılım için gerekli kriterleri bu sene karşılamadığını açıkladı. Ayrıca, çift diploma programının gelecekte onaylanabileceği umduğunu da belirtti. Okulun mühendislik bilimlerinde Alman üniversitelerle işbirliği yapıldığını, bu nedenle öğrencilerin yurt dışındaki ileri eğitimlerine Alman üniversitelerinde devam etmeleri için iyi fırsatlar olduğunu ekledi.

Okuldan yapılan açıklamada ise bürokratiko tıkanıklığın uygun zaman içerisinde tamamlanması durumunda bahsi geçen bölümler için ek ilanın açılacağı belirtildi.

Öğrenciler hak arayışları için çeşitli yollara başvurmayı planlıyorlar ve sorunun en kısa süre içerisinde çözüme kavuşmasını bekliyorlar.

Ne düşünüyorsun?

20 Points
Upvote Downvote

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0

GENÇ ALMAN SİNEMASI SEÇKİSİ

Almanya’da Toplu Taşımada Maske Zorunluluğu Kalkıyor!..