in ,

Almanya’da Toplu Taşımada Maske Zorunluluğu Kalkıyor!..

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, uzun ve kısa mesafeli toplu taşıma araçlarında zorunlu maske uygulamasının sona ereceğini duyurdu. Karar, Sağlık Bakanı Lauterbach tarafından 13 Ocak’ta düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Lauterbach, bazı eyaletlerde halihazırda kaldırılmış olan uygulamanın şimdi de Hamburg, Nordrhein-Westfalen, Niedersachsen, Bremen, Hessen, Rheinland-Pfalz ve Saarland’ da aynı yol izlenerek kaldırılacağını söyledi. Kararın federal kabine ve eyaletlerle ortaklaşa alındığını söyleyen Lauterbach, bireysel sorumluluğun gelecekte daha da önem kazanacağını vurguladı.

 

Bunun yanı sıra ülkedeki mevcut Koronavirüs durumunun yakından takip edildiğini ve kontrol edilebilir durumda olduğunu belirten Bakan, özellikle risk altındaki kişilerin maske kullanımına gönüllü olarak kullanmaya devam etmesi gerektiğinin altını çizdi. Lauterbach, aynı zamanda izolasyon yükümlülüğünün devam ettiğini belirtti. “İşyeri ve kamusal alanlar kesinlikle güvenli kalmalıdır. Enfekte olmuş kişilerin başkalarını bilerek tehlikeye atması söz konusu olamaz.” sözleriyle de uyardı.

 

Uygulamanın federal eyaletlere ve demiryollarına hazırlanmaları için yeterli zaman tanımak adına Şubat ayında kaldırılması kararlaştırıldı. Karar “Rechtsverordnung” yoluyla yani Federal Meclis’te yeni bir oylama yapılmasına gerek kalmaksızın yürürlüğe girdi. Geçtiğimiz haftalarda oldukça ivme kazanmış olan maske zorunluluğu tartışmalarına son olarak Adalet Bakanı Marco Buschmann da maske zorunluluğunun ay sonunda tamamen kaldırılmasını ve diğer korona tedbirlerinin erken sonlandırılmasını isteyerek dahil olmuştu. Buschmann alınan kararı attığı bir tweet ile memnuniyetle karşıladığını belirtti.

 

Ülke çapında koronavirüs pandemisine yönelik çalışmalarıyla tanınan Virolog Christian Drosten de, NDR’in “Coronavirus Update” podcastinde, ülkede yayılan yeni korona varyantı XBB.1.5 göz önüne alındığında maskenin “artık o kadar etkili olmayacağını” belirtiyor. 

 

Alman kamuoyunda uzun süredir alınması beklenen kararın 2 Şubat tarihi itibariyle ülke çapında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Ne düşünüyorsun?

20 Points
Upvote Downvote

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0

ÖĞRENCİLER YİNE HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADILAR!..

Üniversitede “Kariyer Borsası” Etkinliği Düzenlenecek!