in ,

Almanya’da Vatandaş meclisi sağlıklı beslenme için önerilerde bulunuyor

Kurayla belirlenen üyelerden oluşan kurul, hükümet ve parlamento adına öneriler ve fikirler konusunda çalışmalar yapıyor

Berlin (Alman Basın Ajansı / d.de) – Federal Meclis tarafından atanan beslenme ile ilgili vatandaş meclisi önerilerini Berlin’de Federal Meclis’e sundu. Federal Meclis Başkanı Bärbel Bas parlamentonun önerileri “çok ciddiye” alacağını söyledi. Yükümlülük oluşturmayan öneriler şimdi Federal Meclis’te ve uzman komisyonlarda tartışılacak. Öneriler arasında gündüz bakımevlerinde ve okullarda tüm çocuklar için ücretsiz bir öğle yemeğinin yanı sıra sağlıklı gıdaların desteklenmesi için çeşitli tedbirler bulunuyor.

Federal Meclis, somut bir politik sorun hakkında vatandaşlardan doğrudan bir reaksiyon almak için vatandaş meclislerini devreye sokuyor. Üyeler çok aşamalı bir kura süreci üzerinden tüm toplumun içinden rasgele prensibine göre seçiliyor. Şubat ayı ortasında trafik politikası ile ilgili vatandaş meclisinin sonuçları bekleniyor. Ülke çapında diğer vatandaş meclisleri örneğin eğitim, yapay zeka, araştırma ve iklim konuları hakkında bulunmakta olup, bunlar kısmen bakanlıklar tarafından devreye sokulmuş.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0

Baerbock Euro 2024 için futbol elçilerini tanıttı

Almanya’da Filistin’e destek mitingi düzenlendi