TAUHABER, 22.11.2014 yılında kurulmuştur. 2014 yılında *** Üniversitesi’nde yalnızca 100 öğrencinin olduğu zamanda TAUHABER eğlence amaçlı olarak bir futbol blogu olarak kurulmuştur. Yaklaşık 2 yıl futbol blogu olarak mizah içerikleri üretilen taufutbol sitesi ile devam edilmiştir. Daha sonra üniversitenin nüfusunun artmaya başlaması ile birlikte duyuruların yapılabileceği bir platform ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Bunun üzerine sosyal medya üzerinden tauspor hesabı kurularak, üniversitenin spor takımları ve turnuvaları ile ilgili içerik üretilen bir mecra olarak 1 yıl hizmet vermiştir. 2017 yılında ise kapsamlı bir çalışma ile tauhaber.com domain adı alınarak üniversitenin tamamını ilgilendiren bir haber kanalı olma yolunda ilk adım atılmıştır.

TAUHABER’in en önemli misyonu öğrenci odaklılık olmuştur. Bu zamana kadar hemen her konuda öğrencilerle omuz omuza vermek birincil görevimiz olmuştur. Bununla birlikte TAUHABER, Türk-Alman Üniversitesi’nin gerek aday öğrencilere gerekse diğer üniversiteler ve iş dünyasına duyurulması ve anlatılması konusunda önemli bir görev üstlenmektedir.

TAUHABER’in misyonu ise 2014 yılından bu yana olduğu gibi sürdürülebilir bir medya kanalı olarak sesini/sesimizi kitlelere durmaksızın ulaştırabilmektir. TAUHABER Türk-Alman Üniversitesi ile ilgili her gelişmeyi özenle takip etmekte, daha iyiye ulaşabilmek adına elinden gelen gayreti göstermektedir.

TAUHABER kurulduğu günden bugüne kadar 100’e yakın yazar ve yönetici ile çalıştı. Geçtiğimiz yıl TAUHABER olarak alınan karar doğrultusunda bağımsız ve tarafsız haberciliğe sekte vurmaması adına yazar ve yöneticilerin isimleri açıkça açıklanmamaktadır. Bu yüzden ekibimiz kısmında yalnızca birtakım sayılar göreceksiniz.

TAUHABER’e ulaşmak isterseniz herhangi bir sosyal medya hesabımızdan bize yazmanız yeterli olacaktır. Ekibe katılmak için ise kariyer kısmında bulunan formu doldurmanız gerekmektedir.

TAUHABER olarak sizleri en kalbi duygularımızla selamlıyoruz.