in ,

Baerbock Euro 2024 için futbol elçilerini tanıttı

Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock Almanya’daki Avrupa Futbol Şampiyonası’nın elçilerini tanıttı. Elçiler arasında Steffi Jones, Rudi Völler ve Miroslav Klose de yer alıyor.

Berlin (d.de) – Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock perşembe günü öğleden sonra Almanya’da oynanacak Euro 2024 için Dışişleri Bakanlığı’nın futbol elçilerini tanıttı. Eski futbolcuların Avrupa Şampiyonası başlayana kadar Avrupa’nın dört bir yanındaki insanlara ulaşması bekleniyor.

Baerbock, Dışişleri Bakanlığı’nda düzenlenen etkinlikte “Ortak değerlerimizle futbolu kutluyoruz – çeşitlilik, düzen ve saygı” dedi. Avrupa Futbol Şampiyonası sportifliğin de üstüne çıkmalı. Bunun için Dışişleri Bakanlığı’nın futbol elçileri önümüzdeki aylarda tüm Avrupa’da tanıtım yapacak. Dışişleri Bakanı “Bu dönemlerde her olayı demokrasiyi ne kadar önemsediğimizi açıkça ortaya koymak için kullanmak önemli, barış içinde yeşil sahalarda top koşturmak bizim demokrasimiz” dedi. Görevlendirilen elçiler arasında eski profesyonel futbolcular Steffi Jones, Thomas Hitzlsberger, Arne Friedrich, Gerald Asamoah, Jimmy Hartwig, Rudi Völler, Miroslav Klose ve eski hakem Bibiana Steinhaus-Webb bulunuyor.

Turnuva direktörü Philipp Lahm ve DFB başkanı Bernd Neuendorf futbolun oluşturabileceği dayanışmayı vurguladı. Lahm, futbol etkinliği hakkında “Yine daha fazla iyimserlik havası hissetmek istiyoruz” dedi.

Avrupa Şampiyonası 14 Haziran’da Münih’te başlıyor, final ise bir ay sonra Berlin Olimpiyat Stadı’nda gerçekleşecek.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0

Almanya’da çifte vatandaşlığı mümkün kılan yasa tasarısı Meclis’te Kabul edildi

Almanya’da Vatandaş meclisi sağlıklı beslenme için önerilerde bulunuyor