in

Bölümleri Tanıyalım: Endüstri Mühendisliği

Bölümleri öğrencilerin anlatımıyla tanıtıyoruz.

Okulumuzun kurulduğu zamandan beri sayısal bölümler arasında en gözde bölümlerinden biri olan Endüstri Mühendisliği bölümü hem akademik kadrosu hem de derslerle verilen teknik bilgi ile oldukça kaliteli bir mühendislik bölümüdür.

Bölümümüzde çoğu derslerimizi fakültemizin anlaşmalı olduğu TU Berlin’den gelen hocalar tarafından ve öğretim planımız tamamen Alman akademik sistemine uygun olup diğer üniversitelere kıyasla çok daha mekanik ve teknik ağırlıklı olarak verilmektedir. Örneğin mukavemet, statik, elektroteknik gibi dersler bizim bölümümüzde zorunlu temel dersler arasındadır.

Bölümümüzdeki zorunlu temel staj ve alan stajı için okulumuz birçok fayda sağlamaktadır. Örneğin temel staj için okulumuzun anlaşmalı olduğu firmalar arasında Mercedes Benz, Bosch, Man gibi önde gelen firmalar yer almaktadır. Benim Türk-Alman Üniversitesi’ni seçmemdeki en önemli faktör diğer devler üniversitelerinde olmayan çok kapsamlı yurt dışı olanakları sunmasıydı. Gerek derslerden aldığımız teknik bilgiler gerek yabancı dil anlamında aldığımız sağlam Almanca alt yapısı sayesinde iş hayatında öğrencilerini öne taşıdığını düşünüyorum.

Melis Şenyurt
Endüstri Mühendisliği Öğrencisi

Ne düşünüyorsun?

20 Points
Upvote Downvote

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0

Bölümleri Tanıyalım: İktisat

Bölümleri Tanıyalım: Moleküler Biyoteknoloji