in ,

GENÇ ALMAN SİNEMASI SEÇKİSİ

Kadıköy Belediyesi bünyesindeki Sinematik Sinema Evi; Ocak, Şubat ve Mart aylarında sinemaseverlerin dikkatini çekecek bir „Genç Alman Sineması Seçkisi“ düzenliyor. Seçki, 1962-1982 yılları arasında çekilmiş 15 filmden oluşuyor. Bu dönemin Almanya’da ve tüm Avrupa’da adlarından söz ettirebilmiş usta yönetmelerinden Kluge, Fassbinder, Herzog, Wenders gibi isimlerin filmleri de yer alıyor. Gösterimlerde öğrenci biletleri 20 TL, tam biletler ise 40 TL olarak belirlenmiş.

Seçkinin konusu olan Genç Alman Sineması’nın ilk adımı, 1962’de „Papas Kino ist tot“ başlığıyla gerçekleşen basın toplantısıyla dönemin Batı Almanyasında atılmıştır. Temel gayeleri sinema sektörünün geleneklerinden kurtulması ve ticari grupların da baskısından sıyrılarak „tam özgürlüğe“ kavuşması olan akım daha sonrasında tüm Avrupa Sineması’nı etkilemeyi başarmıştır.

 

Genç Alman Sineması hakkında Engin Ertan’ın yazısı için: https://sinematek.kadikoy.bel.tr/Program/Liste?slug=genc-alman-sinemasi-kluge-fassbinder-herzog-wenders-15-12-2022

Etkinliğin tam takvimine linkten ulaşabilirsiniz: https://sinematek.kadikoy.bel.tr/takvim

Ne düşünüyorsun?

19 Points
Upvote Downvote

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0

“TDU FAMILIE” DERGİSİNİN İLK SAYISI YAYINDA!

ÖĞRENCİLER YİNE HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADILAR!..