in

Bölümleri Tanıyalım: Elektrik Elektronik Mühendisliği

Bölümleri öğrencilerin gözünden tanıtıyoruz:

Elektrik Elektronik Mühendisliği; elektrik, elektronik ve haberleşme mühendisliklerinin birleşiminden oluşan karma bir mühendislik dalıdır.

Günümüz teknolojisinde de ortaya çıktığı üzere elektrik ve elektronik birbirinden ayrılmaz bir hal almış ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği de aranan bir mühendislik haline gelmiştir. Günümüzün en önemli sorunlarından Enerji ve Güç, Elektrik Elektronik Mühendisliğinin çalışma alanına girmektedir. Bunun yanı sıra enerjinin iletimi, elektrik üretimi, analog ve dijital ortamlı sistemlerin geliştirilmesi gibi alanları da bünyesinde bulundurur. Mühendislik dalında sınırsız çalışma alanı sunarken, her gün daha da teknolojiyle entegre olan sağlık sektöründe de tıbbi elektronik cihazların tasarlanması, geliştirilmesi, biyonik alanında tasarım, üretim ve projelendirme gibi multidisipliner çalışma imkanları da sunar. Haberleşme teknolojileri, Havacılık ve Uzay gibi en uç alanlara kadar uzanır.

Türk-Alman Üniversitesi’nde 2017 yılından itibaren okutulmaya başlanan bölümümüzde eğitim dili %100 Almanca’dır.

1. sınıfın sonunda okulumuzun anlaşmalı olduğu firmalarla öğrencilerine Temel Staj yapma imkanı sunulmaktadır. Bunun yanı sıra 3. sınıf öğrencileri için DAAD destekli, TU-Berlin ile anlaşmalı Mevlana Programı da bölümümüzdeki bir diğer ayrıcalıktır. TU-Berlin ile anlaşmalı Erasmus Programı da başvurulan dönemlerde gerçekleştirilmektedir.

Almanya ile ortaklaşa kurulan okulumuzda Elektrik Elektronik Mühendisliği okumak hem Türkiye’de hem de Almanya’da çalışma ve akademik imkanlar bakımından zengin seçenekler sunmaktadır.

Ayşenur Sunar
Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğrencisi

Ne düşünüyorsun?

17 Points
Upvote Downvote

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0

Bölümleri Tanıyalım: Moleküler Biyoteknoloji

*** Üniversitesi Tanıtımı