in , ,

Frühlingsfest 22′ Gerçekleştirildi!

*** Üniversitesi’nde 9-10 Haziran 2022 tarihlerinde Derekenarı Festival Alanında Frühlingsfest’in ikincisi düzenlendi. Festival Mezunlar Derneği öncülüğünde Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı, Öğrenci Konseyi ve Kulüpler iş birliği ile gerçekleştirildi. Festivale toplamda 5.000’in üzerinde öğrenci ve mezun katılım sağladı.

SÖYLEŞİ VE KONFERANSLAR DAMGA VURDU!

Festivalin iki gününde de kültür günleri kapsamında pek çok ünlü isim konuk oldu.

İlk gün Gerçek Gündem gazetesinden Neşe DOSTER konuşmacı olarak katıldı ve Büyük salonda katılımcılara yazarlık ve araştırmacı gazetecilik hakkında deneyimlerini ve tavsiyelerini anlattı. Meslekte uzmanlaşmış olan başarılı yazar özellikle Türkiye’de bir gerçek bir gazeteci olmanın zorluğunu ve bu yolda yapılması gerekenleri katılımcılarla paylaştı. İnteraktif bir şekilde gerçekleştirilen söyleşi katılımcılardan büyük bir beğeni topladı.

 

Neşe DOSTER

İlk günkü söyleşi/konferans etkinliklerinden olan YDYO salonunda Doç. Dr. Emel AKÇALI tarafından Uluslararası İlişkiler Kulübü iş birliği ile Kritik Güvenlik Eğitimi gerçekleştirildi.

Emel Akçalı

Yine festivalin ilk günü Oyuncu Murat Batıkan AVCI konuşmacı olarak katıldı ve büyük salonda katılımcılara tiyatro oyunculuğu ve yönetmenliği hakkında bilgiler verdi. Usta oyuncu profesyonel bir tiyatro oyuncusu olmakla bu işi amatör olarak yapmanın farklarını, bu alanda profesyonelleşmek için yapılması gerekenler ve kendi deneyimlerini anlattı.

Murat Batıkan AVCI

Festivalin ikinci gününün ilk konuğu DJ Can ÖZBİLEK oldu. Can ÖZBİLEK Dj’lik hakkında katılımcılara büyük salonda detaylı bilgi vererek bu alandaki zorlukları ve dj olmak isteyenlerin neler yapması gerektiğini anlattı. Can ÖZBİLEK kendi dj’lik kariyeri üzerinden meslekte karşılaşılan sorunlara dikkat çekti.

Can ÖZBİLEK

Festivalin ikinci gününün ikinci konuğu Boramess mahlasıyla bilinen Bora Emre ERDOĞAN’dı. Spotify’da her ay yüzbinlerce dinleyici ile buluşan Boramess büyük salonda *** Üniversitesi öğrencilerine rap müzik ve kendi müziği hakkında bilgiler verdi. Eğlenceli sohbetlere imza attı. Boramess yakın zamanda çıkacak şarkıları hakkında T*** Üniversitesi öğrencilerine özel birkaç detay bilgi verdi. Kariyerini ve gelecekteki kariyer hedeflerini paylaşan Boramess seyircilerin büyük beğenisini topladı.

Boramess

İkinci günün üçüncü konuğu ise üniversitede pek çok insanın fotoğraf çekilmek için sıraya girdiği Gizem KATMER’di. Masumlar Apartmanının Neriman’ı olarak bilinen başarılı oyuncu Gizem KATMER büyük salonda tiyatro ve sinema oyunculuğu üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Başarılı oyuncu oyunculuk ve kariyeri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Söyleşi sonunda Gizem KATMER’le fotoğraf çekilmek isteyenler etrafını sardı.

İkinci gün YDYO salonda ise Prof Dr. Alev ÖZKAZANÇ Toplumsal Cinsiyet ve Şiddet Sorunu:Güncel Durum ve Karşı Mücadele konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Bu söyleşi toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Kulübü iş birliği ile gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Alev ÖZKAZANÇ

İkinci günün son konferans konuğu ise Eflatun oldu. Özellikle Burcu Güneş’le yaptığı Çıkmaz Sokaklar isimli şarkısı ile bilinen başarılı müzisyen büyük salonda müzisyenlik ve müzik yapımcılığı hakkında bir söyleşi gerçekleştirdi. Müzik yapımcılığı üzerine başarılı bir kariyer yürüten Eflatun bu konuda katılımcıların sorularını cevapladı. Eflatun katılımcıların büyük ilgisini topladı.

Eflatun

İLK DEFA GERÇEKLEŞTİRİLEN WORKSHOPLAR İLGİ ÇEKTİ!

9 Haziran tarihinde Engin Karakuş tarafından Yazarlık Workshop’u gerçekleştirildi. Taü Tiyatro tarafından organize edilen Doğaçlama Tiyatro Sporu ile aynalı salonda Recep Can YILMAZ öncülüğünde tiyatroda doğaçlama eğitimi verildi ve doğaçlama sporu yapıldı.

Doğaçlama Tiyatro Gösterisi

9 Haziranda Dans Kulübü tarafından organize edilen eğitmenler Erkan GÜNDÜZ ve Meltem TELLİ eşliğinde aynalı salonda Dans Workshop gerçekleştirildi.

Dans Workshop

DANS GÖSTERİSİ VE FİLM GÖSTERİMİ SEYİRCİLERDEN TAM PUAN ALDI!

TAÜ Dans’ın yıl boyunca yapmış olduğu çalışmalar üzerine katıldıkları festivallerin ardından kapanış sahnesi Büyük Salonda yapıldı. Salonun tamamen dolduğu gösterilere seyircilerin ilgisi yoğundu. TAÜ Dans üç farklı ekibi ile Frühlingsfest 22’de büyük salonda sahne aldı.

Frühlingsfest’te bu sene ilk kez gerçekleştirilen bir diğer etkinlik ise film gösterimi idi. İlk gün sahne performanslarının ardından açık hava sinemasında “Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak” isimli film gösterildi. Bu etkinliğe de saatin ilerlemesine rağmen seyircilerin katılımı yoğundu.

2 GÜN BOYUNCA SAHNE PERFORMANSLARI ALKIŞLARI TOPLADI!

2 gün süren festival ana sahne etkinlikleri öğrencilerin ilgi odağı oldu. İlk gün üniversitenin müzik grupları olan Son Dakika, Rev ve Turtle Smash grupları sahne aldı. Üniversite öğrencilerinden büyük beğeni alan müzik grupları bilinen şarkıları seyircilerle birlikte seslendirdi.

İlk günün son konserinde ise sahne Canan ANDERSON’undu. Canan ANDERSON keman performansı ile dinleyicilerini büyüledi. Başarılı sanatçının sahnede İzmir Marşı’nı çalması büyük alkış topladı.

Festivalin ikinci günü sahneyi ısıtmak üzere Dj Atacan sahnedeydi. Dj Atacan performansı ile katılımcıları hareketlendirdi.

İkinci gün ana sahnenin ikinci konuğu ise İstikamet Hissiyat grubuydu. Kendi şarkıları ve bilinen şarkılarla İstikamet Hissiyat grubu alkışı topladı.

https://youtu.be/HI33tJdLiTo

İkinci günün üçüncü konseri ise 1912 grubunundu. Ana sahnede kendi besteleri olan şarkıları seslendirerek büyük beğeni topladı. Festivalin en başarılı gruplarından olan 1912 grubuna Tesadüf şarkılarının şu sözleri ile analım.

“Her şeyi değiştirmeli
Zamanı geldi zaten yeni
Alışıyor insan, alışıyor insan”

https://youtu.be/CjAs-3pUbtE

İkinci gün ana sahnede en beğenilen performanslardan olan Birileri grubu sahnedeydi. Birileri grubu en sevilen şarkıları ile müzikseverlere muhteşem bir performans sundu. Birileri grubunu da şu şarkısıyla analım.

“Nasıl hissedeceğini şaşırmış bir vaziyetteyim
Duygular, düşünceler arap saçına dönmüş
Kimseler üzülmesin diye düşünen o adam
Ruhunun orta yerinde ölü bulunmuş”

https://youtu.be/Eaiclnrjo-s

Festivalin ikinci grubunun ana sanatçısı ise Flört grubuydu. Tüm katılımcıların şarkılarına eşlik ettiği muhteşem bir performans ile *** Üniversitesi öğrencilerinin festivaline katkı sağladılar. Flört grubu geceye damga vurdu. Flört grubunu ise şu şarkısıyla analım.

“Kendim edip kendim buldum, yine kahroldum
Bir çıkmaza girdim eyvah! Şimdi kayboldum”

https://youtu.be/DobalKpmjCE

Festivalin ve ikinci günün kapanışında ise Frühlingsfest 2019 ve Tauhaberin etkinliklerinden tanıdığımız Dj Mannic Attack sahne aldı. Adeta dinleyicilerin sahneyi bırakmaması için mücadele ettiği Dj Mannic Attack performansı ile büyük bir beğeni topladı.

OYUN KULÜBÜ ETKİNLİKLERİ VE OYUNCAK ALANLARI İLGİ ODAĞIYDI!

Oyun Kulübünün uzun süredir hazırladığı etkinlikler ve özellikle boya savaşı büyük bir beğeni topladı. Festival boyunca yüzlerce kişi oyun kulübü etkinlikleri ile eğlendi.

Festivalin olmazsa olmazlarından olan şişme oyuncaklar bu sene de katılımcıların ilgi odağı oldu. Özellikle insan langırtın başında uzun sıraların oluştuğu görüldü.

KULÜP VE SPONSOR STANTLARI FESTİVAL BOYUNCA AKTİFTİ!

Kulüp stantlarında günün ilk bölümünde pek çok öğrencinin gerek kulüp üyeliği için gerekse kulüp etkinlikleri için yoğun katılım gösterdiği görüldü.

Sponsor ve özellikle yemek stantlarına talep büyüktü. Özellikle sponsorlar TurAssist, Perfetti von Melle ve Dominos Pizza’ya destekleri için buradan da teşekkür etmek isteriz.

DEREBEYİ SEÇİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ!

Festivalde gün boyu derebeyi sandığına atılan oylar neticesinde dereyi korumak adına derebeyi seçildi.

FESTİVALDE EMEĞİ GEÇEN ÖZELLİKLE TAUMED YÖNETİCİ VE SAHA EKİBİNE, TAUMED ÖĞRENCİ KOMİSYONUNA, SPOR KÜLTÜR SAĞLIK DAİRE BAŞKANLIĞINA VE DESTEK VEREN DİĞER BİRİMLERE; FESTİVALİN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN OLMAZSA OLMAZ OLAN ÖĞRENCİ DESTEĞİ VE MÜCADELESİNE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Ne düşünüyorsun?

19 Points
Upvote Downvote

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0

Son Günlerde Yaşananlara Dair

En Çok Sorulan Sorular ve Cevapları