in ,

En Çok Sorulan Sorular ve Cevapları

Üniversite sınavına hazırlanan üniversite adayı öğrencilerin sınavları bitti. Şimdi de bu sürecin en heyecanlı kısmı başlıyor. Hangi üniversiteyi tercih etmeliyim? Tahmin edersiniz ki biz TaHuaber ekibi olarak da ig hesabımızdan durmadan üniversitemiz hakkında sorular alıyoruz. Fakat çok fazla mesaj aldığımız için ne yazıkki hepsine tek tek cevap verebilmemiz mümkün olmuyor. Bu yüzden bu yazımızda Üniversiteyi tercih etmek isteyen ve bu konuda soruları olan öğrencilerimize bilgi vermek istiyoruz. En çok sorulan sorulara yanıt vermeye başlayalım isterseniz.

1.Kampüsünüzde yurt var mı acaba? Eğer varsa bu yurtta kalmamız için hangi şartlar gerekiyor?
Şuanda kampüsümüzde sadece 80 kişilik bir kız yurdu bulunmaktadır. Bu yurtta kalmak için sks’ye sizden istenilen belgeleri götürmeniz gerekiyor. Daha sonra başvuran öğrenciler arasında bu yurtta kalmak isteyen öğrenciler arasında en ihtiyaç duyan öğrencilere öncelik tanıyarak yurt işlemleri yapılıyor. Fakat kampüsümüzün asıl yurtları maalesef henüz yapılmamıştır.

2. 2022-2023 eğitim öğretim yılında yeni açılacak bölümler var mı?
Bildiğimiz kadarıyla psikoloji, sosyoloji ve ilahiyat bölümleri açılacaktı. Fakat bu dönem bu bölümlerin açılacağının kesinleşip kesinleşmediği hakkında bilgimiz yok maalesef.

3.Üniversiteye ulaşım imkanları nelerdir?
Her sene olduğu gibi bu sene de en sık sorulan sorulardan birisi bu soru olmuştur. Geçmiş yılların aksine artık okulumuza ulaşım son derece kolaylaşmış bulunuyor. Kadıköy- Üniversitesi arası ulaşım sağlayabileceğiniz 15F otobüsü, Kavacık- Üniversitesi arası ulaşım sağlayabileceğiniz 15TA otobüsü; yine Kavacık- Üniversitesi arası ulaşım sağlayabileceğiniz 136B otobüsü (15TA’nın aksine bu otobüs beykozu da dolaştığı için kavacığa ulaşmanız daha uzun sürüyor); ve okulun direkt önünden kalkmasa da maksimum 10dk yürüyerek ulaşabileceğiniz 15, 15BK gibi otobüsler de mevcuttur.

4.Üniversiteye yakın yurtlar var mı?
Maalesef üniversiteye yakın çok fazla yurt imkanımız yok. Bildiğimiz kadarıyla kavacıkta birkaç tane özel yurt var. Fakat yurt konusunda sıkıntı yaşarsanız ve eve çıkmak ve yurda çıkmak arasında ikilemde kalırsanız okulumuzun öğrencilerinin ev arkadaşlığı kurmalarına, ev ve eşya bulmalarına imkan sağlayan ilan sayfamız olan @tauilanlar’ı ig hesabınızdan takip edebilirsiniz.

5.Tanıtım günlerinde “bölümleri tanıyalım” etkinliğinde bölümler tek tek mi tanıtılıyor?
Evet bölüm olarak tanıtılıyor.

6.Özel kontenjan hakkında bilgi verebilir misiniz. Geçtiğimiz yıl bu kontenjandan faydalanmak için almanca eğitim veren ve özel kontenjana uygun bazı liselerden DSD B1 seviyesinde belge isteniyordu. Bu yıl da bu belgenin olma zorunluluğu var mı yoksa sadece o liseden mezun olmuş olmak yetiyor mu?
Bildiğimiz kadarıyla hala okulun bildirmiş olduğu belgelerden birine sahip olmanız gerekiyor. Fakat bu konuda daha doğru ve kesin bilgi almak için okulumuzla iletişime geçmeniz sizin için daha faydalı olacaktır.

7.Hafta içi gelip kampüsü gezme ve öğrencilerle görüşme imkanım olur mu?
Elbette. Okulumuza gelip kampüsü dilediğiniz gibi elinizi kolunuzu sallayarak gezebilir, dilerseniz kampüste bulunan arkadaşlarımızla da görüşebilirsiniz.

En sık sorulan soruları tek bir yazı altında toplamak istedik. Eğer hala sorduğunuz soruya cevap alamadığınızı düşünüyorsanız ya da farklı bir sorunuz varsa instagram hesabımızdan bize ulaşabilirsiniz. Umarım hepiniz içinde en mutlu olacağınız üniversiteyi seçtiğiniz bir tercih dönemi olur. Okulumuza gelecek öğrencilere şimdiden hoşgeldin diyor yazımızı burada bitiriyoruz.

Ne düşünüyorsun?

19 Points
Upvote Downvote

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0

Frühlingsfest 22′ Gerçekleştirildi!

Yükseköğrenim Özel Barınma Hizmetleri Yönetmeliği’ndeki Zam ve Kapasite Hakkında Yenilikler