in

Frühlingsfest Neden Gelenekselleşmedi?

Türk-Alman Üniversitesi’nin bahar festivali olan frühlingsfest ilk olarak 2019 yılında yapıldı. 2017 yılından o zamana kadar çeşitli girişimler olsa da sonuçsuz kaldı. 2019 yılında ise, festivali yapabilmenin coşkusuyla her yerde “1. Geleneksel Frühlingsfest” olarak tanıtım yaptık. Bu şakaya evrenin cevabı ise çok daha büyüktü: Pandemi.

Geleneksel festivalimizin ikincisi için çalışmalara yoğunlaşılmış, artık tarih ve sanatçılar konuşulmaya başlanmışken, 11 Mart 2020 günü ilk vaka açıklandı ve sonraki gelişmeler malumunuz. Geleneksel Frühlingsfest’imizi gelenekselleştirme adına önemli bir adım olan 2. Frühlingsfest talihsizce önce ertelenmek sonra da iptal edilmek zorunda kalmıştı.

Peki Frühlingsfest 2021 yapılabilecek mi?
-Hayır.

Bu içerikte Frühlingsfest’in henüz gelenekselleşememesini işlemenin yanısıra Frühlingsfest’in yapıldığı 3 Mayıs’ın sene-i devriyesinde bu festivale özlemimizi aktarmak istedik. Devam ediyoruz.

Frühlingsfest gelenekselleşebilecek mi?
Frühlingsfest’i Türk-Alman Üniversitesi’nin geleneksel festivali yapmak ve her sene en iyi şekilde geçirmek için elimizden geleni yapacağız. Fakat önce dünyanın ve ülkemizin Koronavirüs salgınından kurtulması gerekiyor. Bu dönem size de hiç bitmeyecek gibi geliyor olabilir fakat bu konu hakkında bilim kurulu(burası eleştiriymiş gibi okunacak) olmadığımız için bizim bilgimiz ve öngörümüz yok. Pek yakında geleneksel 2. Frühlingsfest’te görüşmek en büyük temennimiz.

İyi yanından düşünelim, TAÜ’nün 2. Frühlingsfest’ini örneğin 2029’de(bilim kurulu satırına atıf var) yaptığımızı düşünelim. Diyecekler ki vay be 2019’dan beri yapılıyormuş 10 yıl olmuş. İşte bu geleneksel Frühlingsfest’tir diyecekler. Biz(biz ve siz) söylemediğimiz takdirde kimse bunun 2. Frühlingsfest olduğunu bilmeyecek.

Nerede bu Derebeyi?
Frühlingsfest 2019’a katılanlar hatırlayacaktır, o sene festival deremizi korumak adına derebeyi atanmıştı(burası eleştiriymiş gibi okunacak). Yapılan kura sonucu derebeyi olan koruyucumuz uzun zamandır derenin başında görünmüyor. Olmaz.

Bu içerik **** tarafından 01.05.2021 tarihinde oluşturulmuştur. Zamansal farklılıklardan dolayı oluşabilecek değişikliklerden sorumlu olmadığımızı belirterek, içeriğin güncelliğini teyit etmenizi öneririz.

Ne düşünüyorsun?

20 Points
Upvote Downvote

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0

Yurtlar Ne Zaman Yapılacak?

TAÜHABER Editörsüz Bölümü Açıldı