in ,

10 Kült Alman Filmi

İşte kült Alman filmlerinden 10 öneri:

  1. Das Boot (1981) – Wolfgang Petersen’in yönettiği bu film, II. Dünya Savaşı sırasında geçen bir denizaltı dramasıdır.
  2. Lola rennt (1998) – Tom Tykwer’in yönettiği bu film, zamanın farklı kurgusal versiyonlarında geçen bir aksiyon ve gerilim hikayesini anlatır.
  3. Der Himmel über Berlin (1987) – Wim Wenders’in yönettiği bu film, Berlin’de yaşayan meleklerin hikayesini anlatan bir fantastik drama.
  4. Die Blechtrommel (1979) – Volker Schlöndorff’un yönettiği bu film, Nobel ödüllü yazar Günter Grass’ın aynı adlı romanından uyarlanmıştır.
  5. M – Eine Stadt sucht einen Mörder (1931) – Fritz Lang’in yönettiği bu klasik film, bir seri katilin peşine düşen polis ve suçlular arasındaki bir kedi fare oyununu anlatır.
  6. Good Bye, Lenin! (2003) – Wolfgang Becker’in yönettiği bu film, Doğu ve Batı Almanya’nın birleşmesi sırasında geçen bir komedi-drama hikayesini konu alır.
  7. Der Untergang (2004) – Oliver Hirschbiegel’in yönettiği bu film, II. Dünya Savaşı’nın son günlerinde Adolf Hitler’in son günlerini ve Berlin Muharebesi’ni anlatır.
  8. Das Leben der Anderen (2006) – Florian Henckel von Donnersmarck’ın yönettiği bu film, Doğu Almanya’daki bir Stasi casusunun hikayesini anlatır.
  9. Die Welle (2008) – Dennis Gansel’in yönettiği bu film, bir lise öğretmeninin öğrencileri üzerinde otoriter bir rejimi deneyimlemeleri için bir sosyal deney düzenlemesini konu alır.
  10. Fitzcarraldo (1982) – Werner Herzog’un yönettiği bu film, bir adamın Amazon yağmur ormanlarında opera evi inşa etmek için mücadelesini anlatır.

Bu filmler, Alman sinemasının farklı dönemlerinden ve türlerinden seçilmiş kült yapıtlardır. Her biri Alman sinemasının zenginliğini yansıtan önemli örneklerdir.

Ne düşünüyorsun?

19 Points
Upvote Downvote

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0

Deprem Sonrası: Almanya, Türkiye’ye Kalıcı Yardım Sağlamayı Amaçlıyor

Almanya’daki Mülteciler: Nerede Kalacaklar?