in

Yurtlar Ne Zaman Yapılacak?

Türk-Alman Üniversitesi açıldığı günden bugüne kadar en çok merak konusu olan konulardan birisi de Türk-Alman Üniversitesi yurtlarının ne zaman açılacağı olmuştur. İşte yurtlarla ilgili son gelişmeler ve detaylar…

Türk-Alman Üniversitesi kampüsünde bulunan ve özellikle misafir öğretim üyeleri ve konuklar için misafirhane olarak planlanan bina, yurtların yetişmemesi üzerine kız öğrenci yurdu olarak hizmete açılacak. Yapımı biten ve büyük ölçüde tamamlanan binanın önümüzdeki sene eğitim öğretim dönemine açılması bekleniyor. Geçici olarak yurt olarak kullanılacak bina 80 öğrenci kapasiteli olacak.

Türk-Alman Üniversitesi öğrenci yurtları ne zaman açılacak? Yine üniversite kampüsü içerisinde bulunan rektörlük binasının karşısında bulunan yurt arazisinde ise yurtların ne zaman tamamlanacağı henüz kesin olarak bilinmemekle birlikte, birkaç sene içerisinde tamamlanacağı düşünülmektedir.

İhale sürecinin tamamlandığı ve yüklenici firmanın inşaata başlamak için hazırlık yaptığı bilgisi bulunuyor. Bu alanda da öncelikli olarak bir bölümü hizmete açılacak ve bu bölüm de yine kız öğrenci yurdu olacak. Daha sonra ise yurdun ikinci kısmı tamamlanarak tamamen hizmete girmiş olacak.

Yurtların tamamen ne zaman tamamlanacağı konusunda net bir bilgi olmamakla birlikte bir tahminde bulunmak gerekirse, biz üniversiteye girdiğimizde yurtların bir sonraki sene başlayacağı söyleniyordu ve o zamandan bu zamana bir lisans eğitimi 2 kere bitirilebiliyordu. Yurt arazisi ve imarla ilgili geçmişte birçok sıkıntının çıktığı ve bunların büyük ölçüde giderildiği ve yurdun yapımına başlanılabilir durumda olduğu söyleniyor. Tahmin ediyoruz ki biz bir kere daha lisans bitirmeden yurtlar yapılmış olur.

Bu içerik **** tarafından 23.04.2021 tarihinde oluşturulmuştur. Zamansal farklılıklardan dolayı oluşabilecek değişikliklerden sorumlu olmadığımızı belirterek, içeriğin güncelliğini teyit etmenizi öneririz.

Ne düşünüyorsun?

23 Points
Upvote Downvote

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0

Kampüs Tanıtımı

Frühlingsfest Neden Gelenekselleşmedi?