in

Üniversite Öğrencileri Karşı Karşıya!

Üniversitede 17 Nisan 2023 tarihinde islamcı bir kulüp tarafından düzenlenen kadın- erkek ayrı düzende oturulan, içlerinde üniversite öğrencisi olmayan çok fazla insanın bulunduğu iftara karşı üniversite öğrencilerinin tepki olarak düzenlemek istedikleri alternatif iftar programı isteyen öğrenciler üniversiteye alınmadı.

18.30’a kadar üniversiteye gelen öğrenciler kimliğiyle üniversiteye girebilirken herhangi bir yazılı karar olmamasına rağmen rektörlük inisiyatifiyle bu saatten sonra gelen ve öğrenci kimliği ibraz eden öğrenciler üniversiteye alınmadı.

Öğrenciler bu duruma karşı çıkıp kararın kaynağını sorguladıklarında talimat geldiği söylendi. Beykoz Belediye Başkanının da katıldığı iftar vesilesiyle üniversitenin ana unsuru olan öğrenciler keyfi olarak üniversiteye alınmamış, kapı önünde 3 saat bekletilmişlerdir. Öğrenciler iftarı aralarındaki üniversite parmaklıklarına rağmen gerçekleştirmeyi başarmıştır.


 

Üniversite rektör ve genel sekreterin tek yetkili olarak üniversitede olduğunun ve kararlarının bu yönde olduğu tarafımıza yetkililerce söylenmiştir. Daha sonra edinilen bilgiye göre kadın-erkek ayrı gerçekleşen iftar programında erkek rektör ve genel sekreter kadınların bulunduğu sedirde iftar yapmıştır.

Daha önce gerçekleştirilen twitter space yayınında ilgili kulüp başkanı kadın erkek ayrı iftar kararının namaz kılmayı kolaylaştıracağı, başka bir yerde namaz kılamayacakları için verildiğini belirtmiş olmasına rağmen programda namazın başka bir alanda kılındığına dair görüntüler verilmiştir.

Daha önce de üniversitenin mezunlarını üniversiteye almayan, festivali iptal eden yönetimin şeriatçılarla bir olması ve öğrencilere şeriatçıları tercih etmesi geldiğimiz acı noktayı göstermektedir.

Cevaplanmasını beklediğimiz en önemli soru ise; üniversite öğrencileri kapıdan alınmazke. okulda yapılan programda kaç katılımcının olduğu ve bunların ne kadarının *** Üniversitesi öğrencisi olduğu sorusudur.

Üniversite öğrencileri iftardan sonra toplu bir basın açıklaması yapmıştır. Bu açıklamada üniversitelerin özgürlüğü, laik üniversite vurgusu ön plana çıkmıştır.

Yaşanan olaylar aşağıdaki floodda anlık paylaşılmıştır:

Ne düşünüyorsun?

21 Points
Upvote Downvote

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0

Almanya’ya Nitelikli İşçi Göçünün Önü Açılıyor!

12-Punkte Reiseführer Denizli