in

*** Öğrencileri Teknofest’te!

*** Üniversitesi öğrencilerinin bulunduğu ve *** Üniversitesi öğrencilerinin kurduğu ekiplerden oluşan 4 takım Teknofest’te farklı kategorilerde ilk aşama olan ön tasarım raporunu başarıyla geçti. Gelin bu takımları yakından tanıyalım:

TAUV TEAM
“TAUV Takımı 2020 yılında Türk Alman üniversitesi öğrencileri tarafından, teknoloji yarışlarına katılarak hem üniversitemizi hem de ülkemizi ulusal ve uluslararası kulvarda en iyi şekilde temsil etmek amacıyla TAÜ-Robotik Kulübü çatısı altında kurulmuştur. TAUV Ekibi olarak mühendislik fakültesi öğrencilerinden oluşan çalışma arkadaşlarına sahibiz fakat TAÜ-Robotik çatısı altında bu alana ilgi duyan ve bir şeyler üretmek isteyen herkese kapımız açık!

Su altı otonom sistemler üzerine çalışmalarını yürüten ve projeler geliştiren bir teknoloji takımı olarak çalışmalarımıza başladık. Geliştirdiğimiz projeyle katılmayı hedeflediğimiz ilk yarışma ise “TEKNOFEST- İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması”. İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışmasının ilk aşaması olan ön tasarım raporu adımı başarıyla tamamladık!

Teknolojik ilerlemenin paralelinde gelişirken, bu gelişmeleri sadece takip etmek değil aynı zamanda katkıda bulunmak vizyonuyla yola çıkmış TAUV Ekibi olarak; akademik programın yanı sıra uygulamalar ile robot ve alt sistemleri alanlarında kazanılmış bilgi ve becerileri takım çalışması ve birlik ruhu içinde transfer etmeyi sağlayarak çalışmalarımızı son sürat devam ettirmekteyiz. Gelişmelerimiz ve güzel haberlerimizle sizleri bilgilendirmeye devem edeceğiz!

Sevgiler,
TAUV Ekibi”


TAUV takımını instagramdan takip edebilirsiniz: https://www.instagram.com/tauv.team/

TAUV Takımı

TAUROV TEAM
“TauRov Takımı insansız su altı sistemlerinin gelişimlerine sadece tanıklık etmek değil, gelişmelerin içinde bulunmak hedefiyle 2020 Mart ayında Türk-Alman Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Teknolojileri öğrencileri tarafından kurulmuştur. TAUROV İnsansız Su Altı Sistemleri Takımı, bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan TEKNOFEST İnsansız Su Altı Sistemler Yarışması’nın Ön Tasarım Raporu aşamasından 100 üzerinden 82,66 puanla 140 takım arasından 44. olmuştur. Bu sonuç ile TAUROV Takımı, Kritik Tasarım Raporu aşamasına geçmeye hak kazanmıştır. TauRov Takımı otonom, özgün ve inovatif tasarıma sahip İnsansız Su Altı Aracı üretimi üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir.”

TAUROV takımını instagramdan takip edebilirsiniz: https://www.instagram.com/taurovteam/

CORVUS ROKET TEAM
Üniversitemiz; Mekatronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Makine Mühendisliği öğrencilerinden oluşan ve danışmanlığını Öğr. Gör. Ali Korucu’nun yaptığı Corvus Roket Takımı, TEKNOFEST Roket Yarışması-Orta İrtifa kategorisinin ilk aşaması olan ÖTR (Ön Tasarım Raporu) sürecini %86,29’luk başarı oranıyla tamamlamış olup ikinci aşama olan KTR (Kritik Tasarım Raporu) sürecinde yarışmaya devam etmektedir.

Corvus Roket Takımı, başarılı bir değerlendirme süreci geçirip atış hakkı kazanmayı ve başarılı bir atış gerçekleştirmeyi hedeflemektedir.

Danışman: Öğr. Gör. Ali Korucu
Mekatronik Mühendisliği:
Oğuzhan Derebaşı (Takım Lideri)
Oğulcan Yıldırım
Elektrik Elektronik Mühendisliği:
Nurdan Mert
Alper Doğan
Efecan Demirkıran
Makine Mühendisliği:
Serkan Okkay
Cavit Berkay Cavuşoğlu”


Corvus Rocket takımının internet sitesi: corvusrocket.org

Homogeneous Rocket Team

Homogeneous roket takımı danışmanı Dr. Öğr. üyesi Ahmet Yıldız, mekanik ekip Tuğçe Yazgan, Burak Sarıcı, Yağmur Aksoy ve Aviyonik ekip Batuhan Başar, Zeynep Şenel, Furkan Bora Murat’tır. Ekip Atolye Üsküdar ve Türk Alman Üniversitesi katılımcılarından oluşuyor.

Bu içerik 13.05.2021 tarihinde oluşturulmuştur.

Ne düşünüyorsun?

17 Points
Upvote Downvote

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0

*** Üniversitesi’nde operasyonu devam mı ediyor?

Alman Basınında *** Üniversitesi