in

Bölümleri Tanıyalım: Moleküler Biyoteknoloji

Bölümleri öğrencilerin gözünden tanıtıyoruz.

Moleküler Biyoteknoloji; Biyoloji, Kimya ve Fizik gibi temel doğa bilimlerinin tümünü kapsayarak interdisipliner bir bakış açısıyla moleküler dünyayı anlamamızı sağlar. Bu anlayış çerçevesinde, gözlemlenebilir hale gelen moleküler evren ufkumuzu açar ve araştırılacak yeni konular bulmamızı da sağlar.

Hem akademik hem de endüstriyel alanda ilerlemek isteyen öğrencilerin, donanımlı bir bilim insanı olmaları adına gerekli zemini sunar. Araştırma ve çalışma konuları oldukça kapsamlı olup, sağlık, ilaç, gıda, mikrobiyoloji, biyoorganik kimya, biyoinformatik, nanobiyoteknoloji, biyomalzamalar, biyosensörler vb. alanlardadır.

Özellikle içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde, bu alanların önemi geniş kitleler tarafından da anlaşılmış; bu bilim dallarına gösterilen eğilim ve yapılan yatırımlar olması gerektiği düzeye çıkmıştır.

Okulumuzdaki ders planından bahsetmek gerekirse; tüm derslerin dili Almanca olup, her bölümde olduğu gibi 1. sınıfta temel ve havuz dersler alındıktan sonra, 2. ve 3. sınıf itibariyle ders içerikleri özelleşir. 4. sınıfın ise önemli bir kısmını zorunlu staj ve bitirme tezi oluşturmaktadır. Aynı zamanda başarı kriterini sağlayan öğrenciler için Mevlana Değişim Programı sayesinde 4. sınıfı partner üniversitemiz olan Potsdam Üniversitesi’nde okuma imkanı mevcuttur.

Dilara Yağmur Beştepe
Moleküler Biyoteknoloji Bölümü Öğrencisi

Ne düşünüyorsun?

19 Points
Upvote Downvote

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0

Bölümleri Tanıyalım: Endüstri Mühendisliği

Bölümleri Tanıyalım: Elektrik Elektronik Mühendisliği