in ,

12 Maddelik Potsdam Rehberi

Berlin’e çok yakın olan hatta Berlin akbilinin c bölgesi için olanının da geçtiği şehir Potsdam Berlin ve civar şehirdekilerin uğrak noktası. Potsdam sakinliğiyle meşhur bir şehir. Şimdi gelin 12 maddede size Potsdam’da yapabileceklerinizi sıralayalım.

1. Kapı Kapı Gezmek
Potsdam kapıları ile ünlü bir şehirdir. Nauener Tor aktif olarak araç ve yaya geçişi için kullanılan bir kapı günümüze kadar varlığını sürdürmüştür. Gotik mimarisi ile ziyaretçilerini büyülemektedir.
Hunters Gate’i dönemin belediye başkanı yaptırmış sanabilirsiniz fakat bu tarihi yapı üzerinde bulunan şaşalı heykelleri ile dikkat çekmektedir.
Gelelim üçüncü kapıya; eğer henüz Berlin’e gitmediyseniz bu kapıyı gerçek Brandenburg kapısı sanabilirsiniz. Fakat bu küçük Brandenburg kapısı, daha büyüğü ise Berlin’de yer almaktadır. Bu kapının iki tarafı iki ayrı kapı gibi farklı tasarlanmıştır. Bunun sebebi de kapının iki yanını iki ayrı mimarın tasarlamış olmasıdır.

2. Hollanda Evlerinin Bulunduğu Sokağı Dolaşmak
Hollandisches Viertel sokağı sıra sıra dizilmiş kırmızı tuğlalı muhteşem bir düzende evleriyle gezmesi keyifli bir sokaktır. Bu bölge Hollanda dışında, Hollanda tarzı evlerin sıralandığı en büyük mahalle olma özelliği taşıyor.

3. Park Sanssouci’de Gezmek, Kaybolmak
Muhteşem büyük bir park olan Park Sanssouci neredeyse Potsdam kadar büyük bir park. İçinde üniversite kampüsü eski saray ve birçok bahçe bulunmakta. Burada günlerinizi geçirebilir, bisiklet sürebilir, piknik yapabilirsiniz.

4. Üniversite Pub’ında Takılmak
İsmini şu anda hatırlayamasak da üniversite kampüsünün içinde derslik binasının bodrum katında çok keyifli bir pub bulunmakta. Bu pub’da her hafta bir parti verilir. Kostüm partileri keyifli geçer. Parti şartını karşılayanların girişi ücretsiz, karşılamayanların girişi yanlış hatırlamıyorsak 2 Euro’idi.

5. Neues Palais’i Gezmek
İnanılmaz güzel mimarisi ile Neues Palais’i mutlaka ziyaret edin. Üniversitenin hemen arkasında bulunan saray mutlaka görülmeye değer. Üniversite ile bir uyum içinde olmasının sebebi ise üniversitenin önceden bu sarayın mutfağı olmasıdır. Daha sonra burası üniversiteye çevrilmiş, saray ise müze olarak varlığını devam ettirmiştir. Her yerde muhteşem heykeller göreceksiniz.

6. Schloss Sanssouci’yi Gezmek
Sarayda sıkılırsa diye dönemin kralı
var Potsdam’da bir yazlık sarayı
Sizlere bu dizelere Potsdam’daki yazlık sarayı da tanıtmak ve mutlaka görmenizi sağlamak isteriz. Yazlık saray muhteşem bahçesiyle görenleri kıskandırıyor. Bahçede çeşit çeşit bitkiler, çiçekler, heykeller ve küvetler mevcut. Gidip görebileceğiniz kafa dinleyebileceğiniz bir mekan.

7. Chinese House’u Görmek
Yine Park Sanssouci içinde minik küçücük bir yapı göreceksiniz ve bu yapı Potsdam’daki diğer yapılardan farklı. Çin mimarisi ile yapılmış bu evi de görmeden Potsdam’dan ayrılmayın.

8. Tarihi Yel Değirmenini Görüp Ders Çıkarmak
“Sen Kral’sın ama Berlin’de hakimler var.”
Bu sözü belki duymuşsunuzdur, belki şimdi duyacaksınız. Dönemin kralı tarafından yel değirmeni alınmak istenen çiftçinin mücadelesi ve hukukun gücü ile korunan yel değirmeninin hikayesini basit bir google araması ile okuyabilirsiniz. Mutlaka okumanızı, ardından burayı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Şüphesiz “Berlin’de hakimler var” sözünden çıkarılacak dersler var.

9. Potsdam’da Saatlerce Bisiklet Sürmek
Potsdam’a gidildiğinde mutlaka bir bisiklet edinilmeli. Görece Almanya’nın diğer şehirlerine göre bisiklet kiralamak biraz daha pahalı, fakat uygun bir ikinci el bisiklet bulursanız kaçırmayın alın. Doyasıya gezin.

10. Babelsberg Sarayı’nı Gezmek
Park Babelsberg ve Babelsberg sarayını da mutlaka gezmek gerek. Şehrin batısında yer alan ve Berlin’e yakın olan bu bölge de turistik açıdan oldukça ilgi çekici.

11. Köprülerden Geçmek
Ziyaretimizde Glienicke köprüsü dikkatimizi çekmişti. Fakat Potsdam’da birçok ilginç ve bisikletle geçmesi keyifli köprü mevcut. Yol haritanıza köprü ve gölleri de ekleyin.

12. Alter Markt’ı Gezmek
Almanya’da her şehrin altstadt’ı vardır. Potsdam’da da bu yer Alter Markt. Eskilerin şehir merkezi tarihi yapısını koruyor. Burayı da mutlaka gezi rehberinize ekleyin.

 

12 maddelik Potsdam rehberimiz burada son buluyor. İçeriğimizi beğendiyseniz, diğer içeriklerimizden haberdar olmak için bizi takip edebilirsiniz. Sizin de eklemek istedikleriniz varsa yorum kısmına bırakabilirsiniz.

Ne düşünüyorsun?

18 Points
Upvote Downvote

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0

12 Maddelik Bielefeld Rehberi

12-Punkte Reiseführer Antalya