in ,

12 Maddelik Bielefeld Rehberi

Almanya’nın kuzeybatısında bulunan görece küçük şehirlerinden sayılabilecek olan Friedrich Wilhelm Murnau’nın memleketi Bielefeld’i bu yazıyla sizlere tanıtmaya çalışacağız. Şehirde ikamet edenler buraya Liebefeld diyerek şehri ne kadar sevdiklerini göstermektedir. Nüfusu 333.786(2019) olan bu şehirde neler yapabilirsiniz?

1. CASA’da Bir Şeyler İçmek
Bielefeld’e gitmişken publara gitmemek olmaz. İlk olarak bir Kneipe’a gidin. Bizim önerimiz “CASA”

2. Obersee’de Piknik Yapmak
Obersee’de piknik yapmak neye benzer derseniz; açıkçası Kilyos kumsallarında takılmaktan pek bir farkı yoktur. Bu bölgede güneşli bir günde büyük voleybol etkinlikleri, piknik yapan onlarca genç ve güneşlenen insan görebilirsiniz. Obersee’ye gidin ve keyfini çıkarın.

3. Üniversite Çimlerine Uzanmak
Bielefeld Üniversitesinin uzun ve geniş çimli alanları vardır. Buralarda çimlerde uzanıp, havanın keyfini çıkarabilirsiniz. Dilerseniz öğrenci yurdunun yakınındaki havuzlu parkta da bu etkinliği hiç rahatsızlık yaşamadan içeceğinizle gerçekleştirebilirsiniz. Türkiye’de şu sıralar çok bulunmayan Club-Mate içeceğini tam da burada deneyebilirsiniz.

4. Kesselbrink’te Extreme Spor Yapmak
Eğer ilgili ve teçhizatlı iseniz extreme sporlar yapmaya veya bu sporları yapanları izlemeye bu bölgeye gidebilirsiniz.

5. Siggi’de(Siegfriedplatz) Tekel Birası İçmek
Bu bölge Avrupa’nın her şehrinde bulunan ve gençlere güzel havalarda ucuz takılmayı sağlayan o muhteşem mekanlardan. İsterseniz minderinizle gidin ister oturacak bir şeyler bulun isterseniz de zeminde oturun. Ne yaparsanız yapın bölgenin havası sizin için eğlenceli bir tecrübe olacaktır. Civardaki Supermarktlardan dilediğiniz şeyi kolayca temin edebilirsiniz.

6. Stereo’da Bir Gece Takılmak
Ne kadar kulüp insanısınız bilmiyoruz fakat yerli gençlerin favori kulübünün Stereo olduğunu söyleyebiliriz. Eğer kapıdan geçebileceğinize inanıyorsanız şehrin en prestijli kulübü Stadt Palais’e giderek 4 ayrı temalı salona sahip özel bir kulüpte de takılabilirsiniz.

7. Flohmarkt’ta Alışveriş Yapmak
Her cumartesi sabahı üniversitenin otoparkında kurulan şehrin en büyük bit pazarında alışveriş yapmak ya da sadece dolanmak paha biçilemez. Dilediğiniz neredeyse her şeyi bulabilirsiniz. Bizim tavsiyemiz fonksiyonel bir analog fotoğraf makinesi almanızdır. Dilerseniz şehir içinde daima açık olan “USED” benzeri “Retro” ürünleri de bulabileceğiniz 2. el dükkanları mevcuttur.

8. Altstadt Turu Yapmak
Herhangi bir şehre gidip de o şehrin meydanını gezmemek olmaz, hele ki o şehirde uzun bir süre kalacaksanız bunu yapmamanız imkansız. Bielefeld’in eski sokakları arasında onlarca marka ve butik mağazaları, dondurmacıları ve kafeleri ziyaret etmek pek keyifli olacaktır. Çok sıkılırsanız 2 dakikalık mesafedeki Neustadt’a da geçebilirsiniz. Currywurst denemeden gelmeyin.

9. Bisiklet Kullanmak
İster Flohmarkt’tan alın ister bisikletçiden isterseniz de kiralayın. Nasıl edinirseniz edinin de en azından birkaç günlüğüne bisiklet tedarik edin ve şehrin keyfini bir kere de bisikletle çıkartın.

10. Arminia Bielefeld Maçına Gitmek
Şehrin stabil başarıya sahip olamayan ama sürprizlerle dolu futbol takımının muhtemelen siz oradayken bir hazırlık maçı olacaktır. Kaçırmamanızı ve Alman tribünlerini tecrübe etmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

11.Haftasonu Amsterdam’a Gitmek
Herhangi bir vize kontrolü olmadan çok ucuz yolculuklarla Amsterdam’a ulaşabilirsiniz. Kalacak yerinizi de ayarladınız mı hafta sonu için eşsiz tatiliniz hazır. Artık turistlerin gözdesi olan Amsterdam’da ne tarz tecrübeler edinmek istediğiniz tamamen size kalmış.

12. Civar Şehirleri Gezmek
Çeşitli turizm firmalarının çok ama çok ucuz biletleri olabiliyor. Bizim tavsiyemiz boş günlerinizde mümkün olduğunca civardaki güzel şehirleri gezmeniz. Düsseldorf veya Bremen bu tur için çok güzel hedefler olabilirler.

12 maddelik Bielefeld turumuz burada sona eriyor. İçeriğimizi beğendiyseniz, diğer içeriklerimizden haberdar olmak için bizi takip edebilirsiniz. Sizin de eklemek istedikleriniz varsa yorum kısmına bırakabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

Ne düşünüyorsun?

17 Points
Upvote Downvote

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0

12-Punkte Reiseführer İzmir

12 Maddelik Potsdam Rehberi