in

Scholz: “AB ile Türkiye arasında yakınlaşmadan ümitliyim”

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Berlin’de düzenlenen geleneksel yaz tatili öncesi basın konferansında 90 dakika boyunca çeşitli gündem konularında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Toplantıda, Başbakan Scholz, Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında gelecekteki yakınlaşmadan umutlu olduğunu ifade etti. Scholz, “AB ile Türkiye ve Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin olumlu bir yönde ilerlemesi için” çaba göstereceğini belirtti.

Scholz, Haziran ayındaki AB zirvesi öncesinde AB Komisyonu’ndan Türkiye ile ilişkilerin durumuyla ilgili kapsamlı bir rapor sunmasını talep ettiğini hatırlatarak, bu önerinin “AB ile Türkiye arasında yeni, daha iyi ve daha geliştirilmiş ilişkiler için yeni bir başlangıç yapma” umuduyla bağlantılı olduğunu belirtti. Scholz, bu girişimin “AB’nin bu konuya ilgi gösterdiğine dair bir işaret” olarak algılandığını ve “Umarım bunu başarabiliriz” şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın teklifini reddetmişti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya’daki NATO Liderler Zirvesi öncesinde Ankara’da yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin Avrupa Birliği’nde önünü açın, ondan sonra biz de Finlandiya ile nasıl onun önünü açtıysak, İsveç’in de önünü açalım” ifadelerini kullanmıştı.

Scholz, zirvede bu öneriyi reddetmiş ve İsveç’in NATO üyeliği ile Türkiye’nin AB üyelik müzakereleri arasında bir bağlantı olmadığını belirtmişti.

Ne düşünüyorsun?

17 Points
Upvote Downvote

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0

12 Maddelik Berlin Rehberi

12-Punkte Reiseführer Istanbul