in

Ulaşım/Servis Bursu

Türk-Alman Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS), 17 Ekim 2022 tarihinde “Ulaşım/Servis Bursu” hakkında bir duyuru yayınladı. Bu burs sayesinde öğrenciler, ilgili birim tarafından belirtilen güzergâh üzerinden sağlanacak servislerle üniversitemiz kampüsüne ulaşım sağlayabilecektir. Güzergâhları öğrenmek için yayınlanmış olan duyuru içerisindeki esaslar yönergesinde gerekli bölüme bakabilirsiniz.

Burstan yararlanabilmek için koşullar neler?

Türk-Alman Üniversitesi tarafından yayınlanan esaslara göre öğrenci:

  1. Staj ve kısmî zamanlı öğrenci statüsünde çalışma durumları dışında, asgarî ücret üzerinde bir gelir elde etmiyor olmalıdır.
  2. Lisans öğrencisi olmalıdır.
  3. Uyarma dışında hiçbir disiplin cezası almamış olmalıdır.
  4. Üniversitemiz tarafından sağlanan bir diğer imkân olan “kız öğrenci apartı”nda kalmıyor olmalıdır.

Belirtilen esaslara göre; burstan yararlanmak isteyen öğrenci, belirtilen güzergâhlardan yalnızca birine başvurmalıdır. Birden fazla güzergâhtan yararlanmak, mümkün değildir. Üniversitemiz tarafından sağlanacak olan bu burstan yararlanma süreci, bir akademik yılı kapsamaktadır (Bursun açıklandığı andan itibaren, akademik yıl bitimi olarak “öngörülen”* 18 Mayıs 2023 tarihi).

Vurgulanması gereken bir diğer husus ise öğrencinin bir disiplin cezası alması veya öğrenciliğinin sona ermesi durumunda, yararlanmakta olduğu servis bursu, sona erecektir.

Burs başvurusu nasıl yapılacak?

Google Forms üzerinden yapılacak olan çevrimiçi başvuru linkine ulaşmak için üniversitemiz SKS internet sayfasında yayınlanmış olan ilgili duyuruya bakınız. Başvuracak olan öğrenci, başvuruyu yaparken öğrenci e-mail adresinden gerçekleştirdiğine dikkat etmelidir. Ayrıca belirtmek gerekir ki başvuru süresi, 17 Ekim ile 19 Ekim saat 16:00’a kadardır. Başvuracak olan öğrencilerin bu hususa dikkat etmesi önemle rica olunur.  

Burs başvurusu kabûl edildikten sonra birim tarafından istenecek belgeler:

Yayınlanmış olan bu Yönerge uyarınca öğrenci, Google Forms üzerinden yapmış olduğu çevrimiçi başvuruda iddia ettiği beyanları ispatlamakla yükümlüdür, bununla ilgili olan belgeleri de gerekli birim olan SKS Başkanlığı’na iletmelidir. Üniversitemiz yönetimi, Yönerge dahîlinde, iddia edilen beyanların doğruluğu yansıtıp yansıtmadığına yönelik gerekli araştırmanın yapılabileceğini ya da öğrenci tarafından gerekli belgeyi talep edebileceğini belirtmiştir.

Burs başvurusunun puanlamaya tabî tutulacağı, puanların eşitliği halinde ise YKS yerleştirme sonucuna göre burs alacak olan öğrencinin belirleneceği de ayrıca Yönerge içerisinde belirtilmiştir. Puanlamanın nasıl yapılacağına ilişkin belirlenmiş esaslara göz atmak için, yayınlanmış duyuru içerisindeki esaslar bölümüne göz atabilirsiniz.

Ne düşünüyorsun?

17 Points
Upvote Downvote

Yazan yazar-c

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0

Yükseköğrenim Özel Barınma Hizmetleri Yönetmeliği’ndeki Zam ve Kapasite Hakkında Yenilikler

Üniversite Öğrencileri Çalışmak Zorunda mı?