in ,

HOŞGELDİN REHBERİ

*** Üniversitesine Hoşgeldiniz????

Sizleri manidar bir sözle karşılıyoruz,

*** Üniversitesi, hazırlık sınıfının zorluğu, üniversitemizin bulunduğu semt olan Beykoz’a ulaşımın zorluğu ve Almanya imkanları ile kendine has bir imzaya sahip. Yazımızda —nün kampüs ortamından hazırlık derslerine, ulaşımdan konaklamaya birçok konuya değineceğiz. 

1- ONLINE SÜREÇ NASILDI?

Hazırlık:

Bir buçuk yıldır canımıza okuyan online süreç bir gün tak diye kapımızı tekrar çalabilir. Hazırlıkta yazarlarımızın gözlemine göre akademisyenlerimiz online süreci yönetebilecek eğitim, kabiliyet ve motivasyona sahiplerdi. Birçok üniversitenin akademisyenlerinde gözlemlediğimiz dijital dönüşüm eksikliği bizce bizim üniversitemizde yok. Elbette birtakım eğitimcilerin online eğitime nazaran yüzyüze öğretim verimleri çok daha yüksek. Dersler kur sistemiyle işlendiği için ve her kurda sınıflara 3-4 hoca girdiği için sene içerisinde ortalama 10-15 hoca ile ders işleme fırsatınız oluyor. 

Dersler dışında materyal paylaşımı ve ödev kontrolleri de göreceli olmakla birlike çoğunluk tarafından takdir edilmekte. 

Ayrıca merak edilen bir nokta daha akademisyenlerle iletişim. Hocalarımızın büyük bir çoğunluğu ya alman ya da hayatının bir döneminde Almanya’da eğitim görmüş insanlar. Türkçesi hiç olmayan akademisyenlerle (bazen yokmuş gibi davranan:) ) iletişim kurma sorunu A2 seviyesinden sonra çözülüyor. Başlangıçta zor gelecektir, zamanla alışıyorsunuz dile maruz kalmaya.

2- ÜNİVERSİTEYE ULAŞIM ve KONAKLAMA

Ulaşım:

Beykozda metro olmaması üniversitenin en zorlayıcı yönlerinden biri olabilir. İtü, Boun gibi üniversitenin kapısına kadar metro gelen üniversitelerin yanında biraz fos kalıyoruz doğrusu. Üniversiteye ulaşım sağlayabileceğiniz hatlar şu şekilde;

15BK kadıköy- *** (kaymakdonduran/cevizlibahçe)

15F kadıköy- ***

11H Ümraniye-***(kaymakdonduran/cevizlibahçe)

121A Mecidiyeköy-***(kaymakdonduran/cevizlibahçe)

121B ring seferi: 121B normalde levent- kavacık otobüsü fakat sabah kalkan 1 seferi çevre yolundan duraksız taüye geliyor, mobiettden yayınlanır sefer saatleri)

136B beykoz- ***

20: ümraniye- çifteçınarlar( ***ye iki durak, aktarmaya müsait)

14M: kadıköy-kavacık

136Z: riva yolu- kavacık 

15KB: Kozyatağı- Kavacık Otobüsü

500T: bu otobüs İstanbul’un en kıymetli otobüslerinden biridir güzergahına mobiett üzerinden bakabilirsiniz. Bizim üniversite için kullanışlı kısmı kavacıktan geçmesi.

Beykoz yeniköy vapuru

Sarıyer beykoz vapuru

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI ULAŞIM: 

İç hatlar gelen yolcu çıkışının hemen karşısında otopark var, ibb otobüsleri ve havaşlar oradan kalkıyor, 

E-3 Kavacık köprüsünde duruyor. Bu otobüs ile kavacığa tek vesait varabilirsiniz. Yalnız havalimanına giderken dikkat etmekte fayda var ki bu otobüsün güzergahı trafikte kitleniyor. 

Ev tutacaksanız yukarıdaki otobüs/ vapur hatlarının güzergahlarına MOBIETT web sitesi/mobil uygulaması üzerinden ulaşabilirsiniz. 

Konaklama:

Ulaşımın yanı sıra konaklama konusundaki sıkıntılar da öğrencileri epey zorlayan bir başlık. Zira kampüsümüzde yurt yok. Ancak 2021-2022 yılında faaliyete geçecek bir kız apartı mevcut.

*Apart

“Kampüsümüz içerisinde yer alan Apart; 3 katlı, asansörlü 1+1 ve 2+1 dairelerden oluşmaktadır. Dairelerden biri engelli öğrencilerimize göre dizayn edilmiştir.  Apart daireler Amerikan mutfaklı olup içerisinde tuvalet ve banyo bulunmaktadır. Apart daireler dörder kişi olmak üzere toplam 100 kişi kapasitelidir. 24 saat sıcak su, klima, internet ve jeneratör bulunmaktadır.  Öğrencileriin çamaşırlarını yıkayabilmeleri, kurutabilmeleri ve ütü yapabilmeleri için ortak çamaşırhane ve ütü yapma alanı mevcuttur. “

Sıkı durun. Kampüs içinde bulunan, devlet üniversitesine ait bir öğrenci apartı aylık ne kadar olabilir? İşte fiyatlar:

Bu uygun ve öğrenci dostu fiyatlar(!) dışında bir de başvuru koşullarına göz atalım.

Hem önceki senelerde üniversiteye başlamış öğrencilerin yararlanamaması hem 100 kişilik kontenjan hem de fiyatlar ‘hiç olmasa daha mı iyi olurdu’ fikrini aklımıza getirmiyor değil.

*Yurt 

‘’Üniversitemize yurt yapımı için tahsis edilen Kampüsümüzün alt tarafında bulunan alanın imar çalışmaları tamamlanmış ve ihale edilmiş olup, bu yıl içerisinde yurt inşaatına başlanılması planlanmaktadır.’’ (Bu inşaat okul açıldığı günden beri başlamaya çalışıyor.)

Ağustos 2020 yılında ihalesi yapılan Öğrenci Yurdu binası A Blok yapım işi çalışmaları devam etmektedir. 9.700 m2 kapalı alanda 1 adet kapalı spor salonu ve fitness salonu bulunacak olup, 165 öğrenciye hizmet verecektir.’’

Umuyoruz ki mezun olmadan önce bu binayı görebilir ve konaklayabiliriz…

*KYK Yurtları

Ne yazık ki okulumuza yakın bir KYK yurdu mevcut değil. Kız öğrenciler için Anadoluhisarı (yaklaşık 45 dk) erkekler için de Maltepe (2 saat) yurtları var. Son çare olarak düşünülebilir diyor ve özel yurtlara göz atıyoruz.

*Özel Yurtlar

Kız yurtları:

Boğaziçi Apart: Paşabahçe vapur iskelesine 25 adım yürüme mesafesinde konumlanan yurttan kampüse ulaşım 15-20 dakika. Ulaşım açısından avantajlı olan Paşabahçe Beykoz’un öğrenci konaklamasına uygunluk bakımından rağbet gördüğü biliniyor. Yurtta ortak çamaşırhane ve mutfak var. Yemek yok. Odalarda duş ve lavabo var. Ayrıca Boğaziçi Apartın merkezi Göksu‘da, internette haritada çıkan adres yerine Paşabahçe merkeze gitmeyi unutmayın

Köşk Pansiyon: Konum olarak Boğaziçi Apart’ın 3 bina yukarısında bulunuyor. Bahçesinde kafe restoran bulunmakta. Ayrıca ufak bir karaoke odası var. Banyo odadan odaya değişmekte; bazı odalar banyolu bazıları ortak kullanımlı. Ortak kullanımlı çamaşırhaneleri ve mutfakları mevcut. 150 yıllık tarihi bir köşk. 

29 Mayıs Üniv. Yurdu: Ümraniyede bulunan 29 Mayıs Üniversitesi’ne bağlı bir yurt. Odalar 6, 4, 3 ve tek kişilik. Bütün odalarda tuvalet banyo var. Yemek sabah öğle ve akşam var ancak ücret dahilinde değil; yemek fiyatları önceden belli oluyor, aldığın kadarını ödüyorsun. Yurdun ayrıca kafeteryası da var. Sabah trafiğinde ulaşımı 1,5 saati bulabiliyor. 

Erkek:

Mihrabat Elit Erkek Yurdu: Kavacık’ta konumlanan erkek yurdundan kampüse ulaşım oldukça kolay. Direkt ve tek vasıta farklı otobüsler Kavacıktan üniversiteye kalkıyor. *** Üniversitesinin ring noktasına yürüme mesafesinde (sedir sokak otobüs durağı)

Yurt ücretine KAHVALTI dahildir, her oda haftalık temizlenmektedir, 3 hafta da bir çarşaf nevresim yıkanır, oda düzenli olarak ilaçlanmaktadır, her oda da sıcak su banyo ve WC vardır, Her öğrencinin,baza, yatak, gardrop,çalışma masası,çalışma koltuğu,komidini vardır, her oda da buzdolabı vardır,

Çamaşır ve kurutma makinaları var ama çamaşır yıkama ve kurutma ücreti 20 TL

Ücretsİz Ütü hizmeti vardır.

Öğrenci çalışma odası ve kütüphanesi var. Özel öğrenci mutfağı, Profesyonel Fitness salonu vardır, giriş-çıkış saatlerimiz esnek uygulanmaktadır

Tek kişilik odalar  26,000-30,600        *2 kişilik odalar.          18,000-20,000

3 kişilik odalar.      15,500-16,500       *4 kişilik odalar.           14,250-16,750     aralığındadır, (2021-2022 yılı)

Kavacıkta Mihrabat Erkek yurdu dışında yazar ekibinin bildiği bir yurt yok. Öğrencilerden gelen mesajlar şu şekilde;
öğrenciler büyük ev tutuyorlar sona oda arkadaşı arıyorlar haberiniz olsun

Bir de kavacıkta boğaziçi erkek yurdu var sanirim

Konum baya uzak ama kadıköye bakmakta yarar var tek otobüs yakın bir yerden kalkıyor 

Ancak Beykoz’un yerli halkı erkek öğrencilere ev kiralamamak konusunda ısrarcı, sahibinden gibi sitelere girdiğimizde ‘erkek aramasın’ yazısına denk gelmemek mümkün değil. 

3- KAMPÜS “İMKANLARI” KULÜPLER ve ORTAM

1. İşletme ve Ekonomi Kulübü 2. TAU Tiyatro Kulübü 3. Pro Bono Hukuk Kulübü 4. Fotoğrafçılık ve Edebiyat Kulübü 5. TAÜ Gönüllüleri Kulübü 6.  Endüstri Mühendisliği Kulübü7. TGU-Global Connections Kulübü 8. Müzik Kulübü9. Sinema Kulübü10. Medya ve İletişim Kulübü 11. TAÜ Mühendisler Kulübü12. Dans Kulübü13. Uluslararası İlişkiler Kulübü14. Türk-Alman Üniversitesi Kariyer Kulübü15. Model Birleşmiş Milletler (MUN)  16. InformatiX-INF[X] Kulübü17. Malzeme Bilimi Kulübü 18.  Ombudsmanlık Öğrenci Kulübü 19. TGU-Inscience Kulübü20. IEEE TAÜ Kulübü 21. TAU Women In Business (TAUWIB) Kulübü22.  İktisat ve Toplum Kulübü23. Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Kulübü24. TAU Robotik Kulübü25. Developer Student Clubs (DSC) Türk Alman Üniversitesi Kulübü26.  Undergraduate Research Club (URC) Kulübü 
TGU-INSCIENCEÜniversite öğrencilerini proje üretmeye teşvik etmek ve öğrencilerin bu konuda ilgisini uyandırmak amacıyla kurulan TGU-INSCIENCE Kulübü olarak amacımız projeler geliştirip ulusal ve uluslararası alandaki proje yarışmalarına katılmaktır. Proje yarışmalarına katılma misyonumuzun dışında kurulduğumuz günden beri vaka analizi(case study) etkinlikleri,teknik geziler düzenledik ve liseli öğrencilere gönüllü olarak Robotik Kodlama Eğitimleri verdiğimiz bir projeyi başlattık Ayrıca kulübümüz sahip olduğu katılımcı kimlik numarası sayesinde üyelerine Erasmus+ projesi yazma ve oturumlara katılma imkanı sunmaktadır.https://www.instagram.com/tguinscience/                                    
ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜEndüstri Mühendisliği Kulübü tüm bölümlerden öğrenciler ile uyumlu bir sinerji çerçevesinde TAÜ’ye katkı sağlayacak etkinlikler ve projeler yapar. Deutsch Klub ile hazırlık sınıfındaki öğrencilere Mentör-Mentee ilişkisi çerçevesinde TestDaF süreçlerinde destek olmaktayız. Kulüp bünyesinden gönüllü arkadaşlarımız ile tercih döneminde adaylara tüm desteğimizi sunuyoruz. Türkiye’de ve global anlamda olan kritik olay ve gelişmeleri takip ederek kulübümüz üyelerini bilgilendirmeye ve yeni bakış açıları kazandırmaya çalışır. Mezunlarımız ile buluşma organize ederek öğrencilere sektörden güncel bilgi ve tecrübelerin aktarılmasına yardımcı oluyoruz. EMK sözlük ile sektöre dair sık kullanılan terimlere yer vererek bu terimlerin akılda kalmasına katkıda bulunuyoruz. Günümüz ve geleceğin teknolojileri hakkında eğitimler planlıyoruz. Adeta sektör ve üniversite arasında bir köprü olarak EMK, Türk Alman Üniversitesi ve öğrencilerinin akademik ve kariyer yolculuklarında yanında olmayı amaçlamaktadır.https://www.instagram.com/tauemk/                           
TAÜ MÜHENDİSLER KULÜBÜTaü Mühendisler Kulübü farklı bölümlerden geniş kadrosuyla okulumuzun tüm bölümlerine hitap eden bir kulüptür. Kulüp çalışmaları kapsamında alanlarında uzman kişiler ve kurumlar tarafından verilen konferans ve paneller düzenlenirken buna ek olarak çeşitli alanlarda kullanılan iş hayatına katkı sağlayan önemli bilgisayar programlarının eğitimleri verilmektedir. Yeniden yüz yüze eğitim dönemine geçerken ise teknik geziler ve çeşitli sosyal aktiviteler ile sosyal ve aktif bir kulüp ortamı oluşturmak kulübümüzün yıl için en temel hedefidir. Buna ek olarak geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2021/2022 öğretim  döneminde proje takımları oluşturarak yarışmalara katılmayı hedefliyoruz.https://www.instagram.com/taumuhendisleri/ 
TAÜ GÖNÜLLÜLERİ Türk Alman Üniversitesi Gönüllüleri olarak sadece gönüllü üniversite öğrencisi arkadaşlarımızla imkanlarımız dahilinde birçok sosyal sorumluluk projesine imza attık. 400’e yakın üyemiz ve 80’i aşkın aktif üyemizle beraber gün geçtikçe artan gönüllülük isteğimiz ve farkındalığımız ile bu zorlu pandemi koşullarında dahi gönüllülük faaliyetlerimizi her alanda devam ettirmeyi amaçlıyoruz.https://www.instagram.com/taugonulluleri/ https://linktr.ee/taugonulluleri  Kampüsümüzde sayıları günden güne artan 40’ı aşkın patili dostumuza ev sahipliği yapıyoruz. Gönüllü hocalarımız ve arkadaşlarımızla beraber dostlarımızın beslenme, sağlık ve barınma ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. https://www.instagram.com/taupatiler/ https://linktr.ee/TAUPatiler 
   
PRO-BONO HUKUK KULÜBÜPro-Bono Hukuk Kulübü, 2016 yılında Türk-Alman Üniversitesi çatısı altında kurulmuş bir hukuk kulübüdür ve kulüp 8 komisyon altında kendini toplumun gelişimine adamış gönüllü öğrencilerden oluşmaktadır. Pro-Bono Hukuk Kulübü öğrencileri Türk-Alman Üniversitesinin de sağladığı ayrıcalıklarla beraber yalnızca ulusal değil aynı zamanda uluslararası çalışmalarda da yer almaktadır.Kulübümüzün yerleşik birçok etkinliği olmakla beraber bunlardan en önemlileri değerli hocalarımızı yakından tanıdığımız “Tanıdık Yüzler Serisi”dir. Youtube kanalımızda yayınlanan ve değerli hocalarımızın tecrübelerine ulaşma imkanı sunan bu seriyle onları daha yakından tanımakta ve öğrencilere bir rehber olmaktadır. Bir diğer etkinliğimiz ise okul sıralarında edindiğimiz tecrübeleri paylaştığımız ve TAÜHF öğrencileri arasında bir köprü kurmayı amaçlayan “Eine Tasse Tee” etkinliğidir. Her dönem düzenlenen etkinliğimizde sınıf ayrımı gözetmeksizin sosyalleşmek, birbirimizi yakından tanımak ve birbirimize tecrübelerimizle yardımcı olmak etkinliğin asıl amaçları arasında.https://instagram.com/tauprobono?utm_medium=copy_link https://youtube.com/channel/UC_FKXbDDLuQAo1e-NkXUqlg  
TAÜ OMBUDSMANLIK KULÜBÜ Kulübümüz 2019 yılından bu yana hak arama noktasında farkındalık yaratmak üzere faaliyetler yürütmektedir. Bu kapsamda Kamu Denetçiliği Kurumu ile işbirliği yapmaktadır. İdare ile herhangi bir uyuşmazlıkta başvuru usul ve süreçleri hakkında arkadaşlarımıza yardımcı olmaktayız.Yaptığımız etkinlikler sonucunda staj gibi öğrenci arkadaşlarımızın faydalanabileceği programlara öncülük etmekteyiz.https://www.instagram.com/tauombudsmanlik/  
İŞLETME VE EKONOMİ KULÜBÜTürk-Alman Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü, iktisadın ve işletmenin tüm etken ve etmenlerinin yapısını, işleyişini ve her türlü sorunlarını araştırmak amacıyla başka kurum ve kuruluşlarla işbirliğinde bulunmak, alanında uzman Türk veya Alman konuşmacılarla etkinlik düzenlemek, şirket gezileri yapmak, eğitimler düzenlemek, üniversitesi için sosyal hayatı ve olanakları geliştirme, öğrenciler arasında dayanışma ve arkadaşlık ilişkilerini geliştirerek üniversitenin sosyal yaşamına katkıda bulunma ilkeleri vardır.Yeni dönem kulüp çalışmalarını “hybrid” şekilde yapmayı planlıyoruz. İktisat ve işletme konuları üzerine yoğunlaşılması düşünülüp bu iki ana temanın altındaki özel dallara ( Sanat iktisadı, Yeşil İşletme vb…) da değinilecektir. Geçen sene düzenlediğimiz “Spitze” zirvesini gelenekselleştirmeyi planlıyoruz. İktisadın farklı alanlarını kapsayan birden fazla oturumu olacak bir sempozyum veya panel de düşünüyoruz. Ayrıca bazı aylarda tema belirleyip ( kültür – sanat, girişimcilik, startup vb…) temamıza uygun etkinlikler yapmayı planlıyoruz.https://www.instagram.com/tauiek/
İKTİSAT VE TOPLUM KULÜBÜİktisat ve Toplum Kulübü, başta iktisat olmak üzere, sosyal bilimler ışığında öğrenen, öğreten, üreten bir öğrenci topluluğudur. Bilimi hayata entegre edip yaşamı zenginleştirmeyi hedefler, üretmeyi teşvik eder ve kişilerin kendilerini gerçekleştirme yolunda sosyal bilimler aracılığıyla kendilerini keşfetmelerine yardımcı olur.  İktisat ve Toplum Kulübünün bir projesi de İktisadi Çocuk Üniversitesidir. Çocuklara oyunlar eşliğinde ekonomik bilinci kazandırmaya çalışır. Projenin eğitmenleri lisans öğrencileri ve araştırma görevlilerinden oluşmaktadır. Çevre iktisadı, davranışsal iktisat, iktisada giriş gibi pek çok alanda içerikler çocuklara kolaylaştırılmış bir dille sunulacaktır.https://www.instagram.com/tauiktisatvetoplum/  
TGU-GLOBAL CONNECTIONSTGU-Global Connections kulübü, kuruluş amacı ve ilkeleriyle hem uluslararası hem de üniversite içi alanlarda çeşitli faaliyetleri bünyesinde gerçekleştirebilen oldukça hareketli ve çok yönlü bir öğrenci kulübüdür. TGU-GC her sene yeni gelen öğrencilerin üniversiteye ve İstanbul’a adaptasyonunu kolaylaştırmak için klasikleşen “İstanbul City Challenge” etkinliğinin yanı sıra düzenli olarak almanca ve ingilizce konuşma günleri düzenlemektedir. Ayrıca karaoke vb partileriyle, gezileriyle adından söz ettiren kulübümüz, aktif olarak Erasmus+ projelerini takip edip katılım sağlamakta ve proje yazımı konusunda sıkı çalışmalar yürüterek projelerinin hayata geçmesi için Avrupa Birliği’nden kabul almaya çalışmaktadır ve şuana dek yazılmış olan 2 adet Erasmus+ projemiz vardır. Daha önce Bulgaristan ve İstanbul’da Erasmus+ projelerinde katılımcı olduk ve kendimize ait 2 proje ortaya çıkardık.
TAÜ WOMEN IN BUSINESS KULÜBÜTürk Alman Üniversitesi Women in Business kulübü, genç üniversiteli kadınların kendilerini kariyerlerine hazırlamak için seminerler, forumlar, söyleşiler ve kişisel gelişim etkinlikleriyle daha okul sıralarındayken geniş bir networke adım atmalarını desteklemek için kurulmuştur. Pandemi öncesi kampüsümüzde açık hava sineması etkinliğimiz öğrenciler arası büyük ilgi gördü. 
MEDYA VE İLETİŞİM KULÜBÜMİK olarak yaklaşık 5 yıldır aktif olarak iletişim, medya, sanat ve akademik konularda öğrencilerin yetkinliklerini geliştirebilmelerini sağlayacak geziler ve söyleşiler düzenlemekteyiz.Öğrencilerimizin makalelerini yayınlayabileceği MİK Portal (https://medyaveiletisim.kulup.tau.edu.tr/ ) adında sitemiz ve günlük tercihlerini tartışabilecekleri “Tercih Meselesi” adında (https://open.spotify.com/show/5ZUezIIz2HsW8L0MTDrLDB?si=_IOeiP-VRKSZh4Y0Mw0-cw&dl_branch=1 ) Podcast serimiz ve daha birçok içerikle yeni döneme hazırlanıyoruz. Sizler de bünyemize katılıp ekip üyemiz olmak veya etkinliklerimizden haberdar olmak isterseniz İnstagram adesimiz: https://www.instagram.com/miktdu/ *2021 Bienal gezisi 
INF[X]INF[X] kulübü olarak multidisipliner bir anlayışla programlama ve yazılım alanını her alanla birleştirebilecek fikirler bulup ve fikirleri takım çalışmaları eşliğinde hayata geçirirken  eğlenmek isteyenlerin bir araya geldiği bir kulübüz.İsmimizdeki [X] in bilinmeyen değişkeni sembolize ettiğini ve INf(x) ile de kulüp olarak değişime ve yeniliğe olan açıklığımızı sembolize eden bir ismimiz var. Amacımız her zaman bilgiyi kümülatif bir şekilde biriktirip ulaşabildiğimiz herkesle paylaşmaktır. Temel misyonumuz; “Birlikte ve birbirimizden öğrenmek” iken vizyonumuz ise  “Türk-Alman Üniversitesi’nde dayanışmanın gerçekleştiği, birbirine değer katan arkadaşlık ortamını kurmak”tır. Bu zamana kadar sertifikalı Python vb. eğitimler, şirket gezileri, birkaç firma ile TeaTalks, üniversite profesörlerine sizi yakınlaştıracak sohbet içerikleri ve arkaplanda kulüp içi birkaç proje fikri ile birlikteydik.

TAÜ KARİYER KULÜBÜTürk-Alman Üniversitesi Kariyer Kulübü, üniversite öğrencilerinin gelecekteki kariyer planlamalarında bireylere yol haritalarını çizmelerinde yardımcı olacak kişisel gelişim adımlarını ve öğrencilerin yönetici yada lider kişi pozisyonunda yer alma hedeflerine yönelik sahip olmalarında fayda sağlanacağı düşünülen bireysel özellikleri kişilere entegre etmeyi amaçlamasına ek olarak; iş hayatında daha aktif, alanında uzman, iyi bir insan olmayı hedefleyen ve bunun yanı sıra işine sevgi ile gönülden bağlı sosyal bireylerin çalışma sahalarında yer almasını ilke edinmektedir.        

 

Robotik Kulübü 2019-2020 bahar döneminde kurulan genç bir topluluk. Kulübün temelinde üretmek, ilgi sahibi öğrencilerin proje üretimine uygun bir zeminde buluşturmak ve yeniliklere öncülük etmek yer almakta. Robotik kulübü çatısı altında 2 farklı teknoloji takımı bulunuyor. TAUV Team insansız otonom su altı araçları üzerine çalışmakta ve bu sene Teknofest 2021 finalisti olarak üniversitemizi temsil edecektir. Bir diğer takım ise TGU Racing, Formula Student kapsamında yer almak için çalışmalarına başlamış durumda. Geçtiğimiz dönem içerisinde çeşitli online etkinlikler ve eğitimler gerçekleştirdik. Robotik Kulübü gelecek dönem katılacak yeni çalışma arkadaşları ile kurulacak yeni proje takımları, etkinlikler gerçekleştirmeyi planlamakta, eğitimler ve en önemlisi yeni bakış açılarıyla ortaya çıkacak yeni fikirleri paylaşma düşüncesinde. Başta mühendislik öğrencileri olmak üzere bu alana ilgi duyan bütün öğrencilerin bir araya gelip birbirleriyle etkileşim ve paylaşım içerisinde bulunmalarını, yaratıcı projelere imza atmalarını, kendilerini geliştirirken yeterliliklerini ve ilgi alanlarını keşfetmelerine destek olan bir kulüp olmak ve teorik derslerin uygulamaya geçirilebileceği bir ortam oluşturmak hedefindeler.

Developer Student Clubs (DSC), Google geliştirici teknolojileriyle ilgilenen öğrenciler için üniversite tabanlı topluluk gruplarıdır. Geliştirici olarak büyümeye ilgi duyan tüm lisans veya lisansüstü programlardan öğrenciler kabul edilir. Öğrenciler bir DSC’ye katılarak bilgilerini eşler arası öğrenme ortamında geliştirir, yerel işletmeler ve toplulukları için çözümler oluşturur.Temel amacımız öğrencilerin teorik ve pratik arasındaki boşluğu doldurmasına yardımcı olmaktır. DSC’ler Google teknolojileri başta olmak üzere bilişim teknolojilerine ilgi duyan insanları bir araya getirip daha fazla bilgi edinmelerini sağlamak ve çevrelerindeki sorunları çözebilecek projeler geliştirerek bu teknolojileri günlük hayatlarına taşıyıp sevdirir.Sizde teorik bilgiyi geliştirip uygulamaya dökmek istiyorsanız DSC- TAÜ’ye katılın!

DUNKELHEİT TDU DunkelheitTDU 2021’ de kurulmuş üniversiteden bağımsız bir mizah ve aynı zamanda haber sayfasıdır. Asıl hedefimiz öğrencilerin eğlenebileceği bir platform oluştururken üniversitemizde izahı olmayan şeylerin mizahını yapmak. Geçtiğimiz sene bugüne kadar yaşanan mağduriyetleri derlediğimiz bir web sitesi açtık. Gelişmeleri sayaçtan takip edebilirsiniz.taü’ de ne kadar süredir mağduriyet yok? :https://taudenekadarsuredirmagduriyetyok.com/  Bizlere ayrıca instagram ve twitterdan ulaşabilirsiniz.  https://www.instagram.com/dunkelheittdu/ https://twitter.com/dunkelheittdu 
2020’den bu yana twitter’da taülüleri twitleriyle eğlendiren bağımsız mizah sayfası no context taü, kampüs, beykoz, online eğitimin zorlukları ve hazırlığın can yakıcılığı ile ilgili postları aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz;https://twitter.com/nocontextttau 
GRUP MONTAG Üç sene önce Taü Müzik Kulübü’nün kurucu üyeleri ile bir müzik grubu (Grup Montag) kurmaya karar verdik. Stüdyolarda keyifli zamanlarımız oldu. Belli bir müzik türüyle kısıtlı olmamakla birlikte genelde yerli rock yerli pop ve yabancı pop şarkılarını çaldık. Üniversitemizde 2019 yılında gerçekleşen Frühling Fest’te sahne aldık. Geçen sene TRT Müzik Kampüsteyiz ekibi grubumuzla röportaj yaptı ve bu röportaja televizyon kanalında yer verildi. “Ölürüm Hasretinle” ve “Düşünme Hiç” adlı şarkıları seslendirdik. Röportaj linki: https://youtu.be/8WUZP3AZbEs Instagram adresimiz:https://www.instagram.com/grupmontag/ 

Haberler ve daha fazlası için bizi takip etmeyi unutmayın

https://www.instagram.com/tauhaber/

Haberimizi kampüsümüzün çiçekleri patilerimizle noktalıyoruz  🙂

Patilerimize mama bağışında bulunmak için

https://www.instagram.com/taupatiler/
https://linktr.ee/TAUPatiler

Bu içerik TAUHABER adına Zeynep ÖZYAŞAR ve Ezginaz YILDIRIM tarafından oluşturulmuştur.

Ne düşünüyorsun?

23 Points
Upvote Downvote

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0

Karşının taksisi : Avrupa yakasından *** Üniversitesine Ulaşım

*** Tiyatro’dan Yeni ve Çarpıcı Bir Oyun!