in

Türkiye Gazetesi’nden *** Karalama Kampanyası

***Üniversitesi hakkında “Oysa Şimdi hem başarısız” diye başlıyor sözlerine Türkiye Gazetesi’nden Fuat Uğur. Oysa bir gazetecilik başarısızlığı örneği bir kıyaslama ile bunu öne sürüyor. Zira haberinde belirttiği sıralama Türkiye genelinde üniversitelerde kaç makale kaleme alındığı ile ilgili bir sıralama. Fakat ***Üniversitesi’nin başarısını bu kıyaslama ile ölçmek yerinde olmayacaktır. Zira akademisyen sayısı ile orantılı hesaplanmayan bu listeye göre, akademisyen sayısı ve dolayısıyla öğrenci sayısı çok olan kalabalık üniversiteler üste çıkıyor. Fakat yayın ve akademisyen orantılı bir liste hazırlansa veya olanlara bakılsa görülecektir *** Üniversitesi’nin başarısı ve başarısızlığı.

Gazeteci söze böyle başlayarak üniversitedeki neredeyse her ismi hedef alıyor. ***’yü karalama çabası içerisine giriyor. Fakat bazı çevreler tarafından bu haberin bir amaca binaen yapıldığı söyleniyor. Zira yakın zamana kadar üniversite öğrencileri tarafından homofobi karşıtı eylemlerden ve sonuçlarından rahatsız olan bir grubun bu haberi ısmarlamış olabileceği söyleniyor.

Her ne olursa olsun, *** Üniversitesi ve mensuplarının haksız çıkarlar uğruna karalanmasının karşısında olduğumuzu belirtir **** Üniversitesi hakkında “başarısız” nitelendirmesi yapan Fuat Uğur’u kınadığımızı belirtiriz.

Ne düşünüyorsun?

17 Points
Upvote Downvote

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0

Bölümleri Tanıyalım: Mekatronik Mühendisliği

Bölümleri Tanıyalım: İşletme